ISKANJE

Ječmen | Barley

Koda izdelka (SKU):ZKG-0005-SL

Na zalogi

16.00 

V knjigi je predstavljenih več kot 40 receptov za okusne jedi, zato bo gotovo prispevala k večji uporabi ječmena in k razvoju novih, zdravih lokalnih jedi. Knjiga je dvojezična, tj. v slovenskem in angleškem jeziku in je lahko zelo lepo darilo prijateljem doma in po svetu.

Avtorji: dr. Blanka Vombergar, dr. Ivan Kreft,  Marija Horvat, Stanko Vorih
Število strani: 120

Količina

Poglej vsebino

Semena ječmena so bogata z vlakninami, prehransko posebej pomembnimi betaglukani, beljakovinami in minerali (železo, cink, fosfor, magnezij). Betaglukani nase vežejo veliko vode in drugih snovi, ki jih izločajo iz telesa, s tem pa je povezano tudi nižanje koncentracije slabega holesterola v krvnem serumu. Poleg uvodnega znanja o ječmenu kot žitu, je knjiga predvsem kulinarična. V knjigi je predstavljenih več kot 40 receptov za okusne jedi, zato bo gotovo prispevala k večji uporabi ječmena in k razvoju novih, zdravih lokalnih jedi. Knjiga je dvojezična, tj. v slovenskem in angleškem jeziku in je lahko zelo lepo darilo prijateljem doma in po svetu.

Avtorji: dr. Blanka Vombergar, dr. Ivan Kreft, Marija Horvat, Stanko Vorih

Dimenzije 21 × 21 cm
Language

dvojezični: slovenski (SL), angleški (EN)

Format

Tiskani izvod