ISKANJE

Dobrote brez glutena / Gluten-free delicacies

Koda izdelka (SKU):ZKG-0007-SL

Na zalogi

16.00 

Vse več ljudi ima intoleranco na gluten ali celiakijo, kar zahteva strogo brezglutensko dieto. Takšna prehrana predstavlja velik izziv za paciente, njihove družine in druge zainteresirane strani, ki sodelujejo pri pripravi hrane. Knjiga je zato več kot dobrodošla. Knjiga je dvojezična, tj. v slovenskem in angleškem jeziku in je lahko zelo lepo darilo prijateljem doma in po svetu.

Avtorji: Blanka Vombergar, Jernej Dolinšek, Ivan Kreft, Marija Horvat, Stanko Vorih
Število strani: 140

Količina

Poglej vsebino

Vse več ljudi se sooča s kronično boleznijo tankega črevesa, ki je posledica preobčutljivosti na gluten oziroma t. i. celiakijo, ki zahteva strogo brezglutensko dieto. Dosledno upoštevanje diete bolnikov na srečo ne omejuje pri pripravi okusnih jedi. Navodila za pripravo odslej najdete tudi v tej knjigi, ki vključuje recepte za različne vrste kruha, peciva, sladic, prigrizkov, glavnih jedi in prilog. Brezglutenske jedi, ki so jih avtorji oblikovali v sodelovanju z IC Piramida Maribor, je v fotografski objektiv estetsko ujel priznani mojster fotografije Tomo Jeseničnik. Predstavljene jedi vsebujejo le naravne, brezglutenske sestavine, kot so koruza, kvinoja, riž, ajda in proso. Pomemben del vsebine knjige je tudi prispevek zdravnika Jerneja Dolinška, ki nas poduči o celiakiji, njenih znakih in posledicah ter nas osvesti, da tovrstne bolezni ne smemo spregledati oziroma zanemariti. Knjiga je dvojezična (v slovenskem in angleškem jeziku) in primerno darilo tako za Slovence kot tudi za tujce.

Avtorji: Blanka Vombergar, Jernej Dolinšek, Ivan Kreft, Marija Horvat, Stanko Vorih

Dimenzije 21 × 21 cm
Language

dvojezični: slovenski (SL), angleški (EN)

Format

Tiskani izvod