ISKANJE

Politika uporabe piškotkov je sestavni del splošnih pogojev uporabe te spletne trgovine.

V tej politiki izraz “piškotki” uporabljamo za piškotke ali druge podobne tehnologije, ki jih zajema Direktiva EU o zasebnosti in elektronskih komunikacijah.

Kaj je piškotek?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ustvarjene z obiskom spletne strani in vsebujejo podatke. Shranjujejo se na uporabnikovem računalniku in mu omogočajo dostop do različnih funkcij. Na naših straneh spletne trgovine uporabljamo tako sejne kot trajne piškotke.

Sejni piškotek se, medtem ko uporabnik brska po strani, začasno shrani v računalniški spomin. Ta piškotek se zbriše, ko uporabnik zapre spletni brskalnik ali ko je potekel določen čas (pomeni, da je seja potekla).

Trajni piškotek pa na uporabnikovem računalniku ostane, dokler se ne zbriše.

Zakaj uporabljamo piškotke?

Piškotke uporabljamo zato, da izvemo več o načinu kako uporabniki uporabljajo našo vsebino, pomagajo pa nam tudi izboljšati vašo izkušnjo, ko obiščete spletno trgovino.

Funkcionalnost strani in vsebina

Funkcijo deljenja (»share«) uporabniki uporabljajo, da priporočajo našo spletno trgovino in vsebino na socialnih omrežjih, kot sta Facebook in Twitter. Piškotki shranjujejo podatke o tem, kako uporabniki uporabljajo funkcijo deljenja – vendar ne na individualnem nivoju – da lahko spletno trgovino potem izboljšamo. Če ne sprejmete piškotkov, ni shranjena nobena informacija.

Za nekatere funkcije na naših straneh te spletne trgovine  uporabljamo storitve ponudnikov, ki so tretje osebe, na primer, ko obiščete stran z videoposnetki iz ali povezavami na YouTube. Ti videoposnetki ali povezave (in vsa druga vsebina tretjih oseb) lahko vsebujejo piškotke tretjih oseb in morda si boste za informacije o uporabi njihovih piškotkov želeli ogledati politiko spletnih strani teh tretjih oseb.

Analiza spleta

Ta spletna trgovina uporablja Google Analytics in Matomo Analytics, ki uporabljata piškotke. Na stopnji zbiranja piškotki shranjujejo informacije o tem, kako uporabniki uporabljajo spletne strani trgovine, vključno s številom prikazanih strani, od kod uporabnik prihaja in število obiskov, da bi s tem izboljšali spletno trgovino in zagotovili dobro izkušnjo pri uporabnikih. Če ne sprejmete piškotkov, ni shranjena nobena informacija.

Kako zavrnem in zbrišem piškotke?

Piškotkov ne bomo uporabljali za zbiranje osebnih podatkov o uporabnikih.

Kadarkoli, če želite, lahko piškotke tega spletnega mesta ali spletne strani katerekoli tretje osebe zavrnete ali blokirate, tako da spremenite nastavitve brskalnika – za več informacij glejte funkcijo “Pomoč” v vašem brskalniku.

Prosimo upoštevajte, da večina brskalnikov samodejno sprejema piškotke. Če ne želite uporabe piškotkov, jih boste morda zato morali aktivno zbrisati ali blokirati.

Za informacije o uporabi piškotkov v brskalnikih mobilnih telefonov in podrobnosti o tem, kako zavrniti ali zbrisati takšne piškotke, se prosimo obrnite na priročnik za uporabo vašega mobilnega telefona.

Vedite, da boste z zavrnitvijo uporabe piškotkov še vedno lahko obiskovali našo spletno trgovino, le nekatere funkcije morda ne bodo delovale pravilno.

 

Objavljeni pravni pogoji (vključno s prodajnimi pogoji ter politiko zasebnosti in politiko piškotkov) veljajo od 01. oktobra 2022 in se lahko občasno posodabljajo.

Pridržujemo si pravico do spremembe ali zamenjave teh pogojev kadarkoli, tako da objavimo revidirane pogoje v tej spletni trgovini. Odgovorni ste za pregled in seznanitev s takšno spremembo vsakič, ko dostopate do kateregakoli dela spletne trgovine. Z uporabo te spletne trgovine tudi po spremembi ali dopolnitvi potrjujete, da soglašate z spremembami in dopolnitvami.